2008:4mm4 [2016/07/25 19:42] (nykyinen)
Rivi 1: Rivi 1:
 +====== Nelivaljakoiden sunnuntain huipennus ======

+
 +Nelivaljakoiden MM-kilpailut huipentuivat sunnuntaina tarkkuusajoon. Vajaasta 60 valjakosta vain kolme suoritti tarkkuusradan virhepisteittä. Voittajaksi selviytyi Australian Boyd Excell, toiseksi sijoittui Saksan Christoph Sandmann ja kolmanneksi Hollannin IJsbrand Chardon.
 +
 +Koko kilpailun tähdeksi nousi yleisön mieliksi isäntämaan Chardon, joka voitti henkilökohtaisen kokonaiskilpailun ja oli kolmihenkisen kultaa voittaneen joukkueen jäsen. Hopeaa sai USA:n Chester Weber ja pronssia Australian Boyd Excell.
 +
 +Tomas Eriksson pudotteli tarkkuudessa peräti kolme palloa ja sai myös aikavirheitä ollen tarkkuuden 43:s. Samalla hän putosi kokonaiskilpailun 14:ksi. Viime vuoden parivaljakoiden tarkkuusmestari Axel Olin, 23, sihtaili myös neljän hevosen kanssa hyvin keilojen väliin ollen osakilpailun 11:s. Kokonaiskisassa Olin päätyi sijalle 34 (-192,74).
 +
 +MM:ien lisäksi kisapaikalla näkyi sunnuntaina mm. ponikokoisia mini-hackneyjä, armejan tykkihevosia, Hollannin kuninkaallisten vaunuja, petolintuja ym. jännää.
 +Loppu hyvin, kaikki hyvin. Hollanti kiittää ja kuittaa.