Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

2009:parimmaev3 [2016/07/25 19:42] (nykyinen)
Rivi 1: Rivi 1:
 +====== Parivaljakoiden MM-kisat 19.-23.8.2009 Tarkkuus pisti pakkaa uusiksi ======

+
 +Sunnuntaina lämpötila laski noin +20 asteeseen ja aamusta iltapäivään tuli sadekuuroja. Illaksi sää kirkastui.
 +Väkeä virtasi stadionille aamuvarhaisesta alkaen ja stadion täyttyi lähes ääriään myöden.
 +
 +Kilpailun johdossahan oli isäntämaan Zoltán Lázár, joten odotukset olivat yleisössä korkealla. Kisat alkoivat klo 11 ja tarkkuusradat saatiin päätökseen noin klo 18. Kisa ajettiin yhdellä kierroksella (ilman uusintaa siis). Unkarin Péter Varga voitti tarkkuuden suoritettuaan ainoana radan palloja pudottelematta ja aikavirheittä. Hän nousikin lopputuloksissa 14. sijalle oltuaan koulun ja maratonin jälkeen sijalla 24.
 +
 +Jos viime vuonna Hollannissa nelivaljakoiden MM-kisoissa tuli koettua se miten katsomo räjähtää, kun isäntämaan suosikki voittaa (IJsbrand Chardon), niin tällä kertaa sai kokea sen valtaisan pettymyksen - ei ollut monella itku kaukana. Johdossa ollu Lázár sai tarkkuudessa nimittäin yhteensä 13,02 virhepistettä ja tippui lopputuloksissa pronssille (lopulliset virhepisteet 148,18).  Voittoon nousi maratonin voittanut ja kahden osakikipailun jälkeen toisena ollut Hollannin Harrie Verstappen (lopputulos -143,92) hienoilla lehmänkirjavilla hevosillaan. Hopeaa sai Sveitsin Beat Schenk (lopputulos -146,54), joka oli ollut koulun ja maratonin jälkeen kolmannella tilalla.\\
 +Benin epäonni jatkui ja tuloksena tarkkuudesta oli 16,65 virhepistettä ja 45. sija. Lopputuloksissa Ben päätyi sijalle 47.
 +
 +Joukkuekilpailun voitti Hollanti (-282,3), hopeaa sai Unkari (-286,2) ja pronssia Saksa (-306,4)
 +
 +Palkintoja jaettiin klo 19-21, minkä jälkeen olisi ollut vielä pressitilaisuus. Vähemmän kiitollisia aikoja pressin ja kisaajien kannalta, eikä kyllä kovin hevosystävällisen pituinen palkintojenjakotilaisuuskaan.
 +
 +Asiasta seitsemänteen. Vesipuistojen lisäksi kisapaikan vieressä on kukkula, jonka allekirjoittanut kävi valloittamassa sunnuntai-iltana auringonlaskun (ja palkintojenjakosereminoiden) aikaan. Oli hienot näkymät.
 +
 +Torstaina ja perjantaina taivaalla lenteli laskuvarjohyppääjien lisäksi jos jonkinmoisia koneita, mm. helikoptereita ja hävittäjiä. Kisapaikkaa halkoo junarata, joten niitäkin sai varoa. Siirtyminen tallialueelta kisapaikalle tehtiin monttuista kevyenliikenteenväylää pitkin kaikenlaisten fillareiden, jalankulkijoiden ja mopojen seassa. Lisäksi ihan kisapaikan vieressä on sairaala ja ambulansseja kulkikin ohi sireenit ulvoen erittäin usein. Kaikenlaista jännää siis.
 +
 +Näin on parivaljakoiden MM-kisat saatu Unkarissa päätökseen. Seuraavan kerran parit kilpailevat MM-titteleistä tiettävästi vuonna 2011 Ranskassa.