Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

2008:4mm1 [2016/07/25 09:42] (nykyinen)
Rivi 1: Rivi 1:
 +====== Nelivaljakoiden MM-kisat täydessä vauhdissa Hollannin Beesdissä. ======
  
 +
 +Keskiviikkona halukkaat valjakot saivat osallistua eläinlääkärintarkastuksen jälkeen valjakkotarkastukseen. Kolme tuomaria kolmessa eri pisteessä kouluradan ympärillä arvioivat kukin valjakoita kahden minuutin ajan. Voittajaksi selviytyi USA:n James Henry Fairclough (valkoisissa hanskoissaan!?).
 +
 +Illan avajaisohjelmassa oli joukkueiden esittelyn lisäksi mm. kahdeksan friisiparivaljakon katrilli ja Anky van Grunsvenin pienimuotoinen kouluklinikka (saattoi muuten olla ainutlaatuinen tilaisuus nähdä Anky ratsastamassa kaatosateessa parikymmentä minuuttia).
 +
 +Kilpailualue on suuuuuuri. Valjakoille on rajattu tallialueen viereiseltä pellolta neljä 40x100 metrin kokoista harjoittelukenttää + muuta peltoaluetta. Pelkkiä MM:iin osallistuvia hevosia paikalle lienee noin 300.
 +Näytteilleasettajia on joitakin kymmeniä ja tavaraa voi ostaa valjaista sänkyihin. Itse MM-kisojen lisäksi ohjelmaa on yllin kyllin ja paikalla on nähty mm. olutvaljakko, vikeltäjiä, hackney-valjakoita, kouluratsuja ym. ym. Jossain kilpailualueen nurkassa käydään ilmeisesti myös 4- ja 5-vuotiaiden nelivaljakoiden kilpailu (hollannin kielisen tekstin tulkinta on allekirjoittaneella vähän ruosteessa), bordercollieiden esityksiä ja ties mitä muuta.
 +
 +Katsomot ovat olleet täynnä keskiviikon eläinlääkärintarkastuksesta lähtien. Ja millä muullaakaan suuri osa katsojista saapuu paikalle kuin fillarilla - ollaanhan Hollannissa. Ilmassa on kieltämättä suuren urheilujuhlan tuntua.
 +
 +Kisa-asiaa...
 +Torstaina koulukokeen suoritti 29 valjakkoa. Johdossa USA:n Chester C. Weber huimalla tuloksella -32,13. Ruotsin Tomas Eriksson sijalla 9 tuloksella -52,86.
 +
 +Loput 30 valjakkoa ajavat koulukokeensa perjantaina, lauantaina vuorossa on maraton ja sunnuntaina tarkkuus.
 +
 +http://www.wkvierspannen.nl/en/
 +
 +AEV
2008/4mm1.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 09:42 (ulkoinen muokkaus)