Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Majaca-Cupin voittajat

MAJAVA-KUPPI VAATIVA

Voittaja:
Urjalalainen Heidi Sinda ajoi Anja Tuurnan omistamalla 13 –vuotiaalla hollantilaissyntyisellä Lars-ruunalla kokonaiskupin ylivoimaiseen voittoon. Valjakon groomi sekä hevosen omistaja Anja Tuurna on ylöjärveläinen erikoishammasteknikko. Anja kuuluu lajin ”kantavanhempiin” ja on Heidinkin oppiäiti. Heidille ja Larsille tämä on ensimmäinen yhteinen kilpailukausi. Heidi pyörittää Urjalassa suomenhevosiin erikoistunutta Hessi-tallia ja opiskelee kansainvälistä ajo-opettajatutkintoa, jonka loppukokeet ovat nyt keväällä Ruotsin Flyingessä. Valjakon on tarkoitus startata samalla reissulla myös Ruotsin kansallinen kilpailu.

2.
Helsinkiläinen Jarmo Murola sijoittui hienosti toiseksi Majavakupin kokonaiskilpailussa vaativalla tasolla.
Jarmo aloitti valjakkoajon vuonna 2003. Tuolloin hän hankki omistukseensa Mauri Tuurnan kasvattaman ruunan The Most. Hevonen on rodultaan american standardbred, mutta koulutettu alun perin valjakkohevoseksi. 18-vuotias The Most toimii hyvin myös ratsuna – kouluratsastuksen saloihin sitä perehdytti aikoinaan Kiki Nyberg. Kotioloissa The Mostia valmennetaan paitsi ajaen maastolenkeillä, myös ratsain maastossa ja kentällä.
Valjakkoajossa Jarmoa kiehtoo lajin monipuolisuus: toisaalta siinä vaaditaan valjakolta tiukkaa kontrollia, toisaalta taas melko vapaamuotoista - mutta sitäkin vauhdikkaampaa - menoa.
Diplomi-insinööri Jarmo Murolalla on Kalvolassa oma hevostila, jolla asustaa viisi hevosta, niin ravureita, ratsuja kuin valjakkohevosiakin. Hevosista kaksi on tosin tällä hetkellä muualla valmennuksessa.
Entäpä tulevaisuudensuunnitelmat lajin parissa? Hetken mietittyään Jarmo vastaa: ”Tavoitteenani on päästä kilpailemaan vaikeisiin luokkiin”.

3.
Salolainen Sanna Järvelä ajoi Heidi Sinda omistamalla suomenpienhevostammalla Jallun Heili kokonaiskupin kolmoseksi. Sanna pyörittää Salon Halikossa omaan ratsastuskoulua ja opiskelee samalla fysioterapiaa. Sannalle tuleva kausi on viides valjakkoajossa ja tähtäin olisi saavuttaa ponien maajoukkuepaikka Tanskan PM-kilpailuihin elokuun lopussa.

MAJAVA-KUPPI HELPPO

Voittaja:
Janakkalasta Ypäjälle Voutilan Galax -shettisoriinsa kanssa matkannut Paula Viita, 21, ehti osallistua vain kahteen viimeiseen Majavakupin osakilpailuun helpolla tasolla – mutta voitti silti kokonaiskilpailun.
Heidi Karrin kasvattama 9-vuotias Voutilan Galax (i. Opan, e. Cherie-Clara) on ollut Paula Viidan omistuksessa pikkuvarsasta asti, ja hän on itse kouluttanut ponin. ”Gallella” on aiempiakin saavutuksia lajin parista, esimerkiksi vuonna 2002 se saavutti aluemestaruuspronssia. Oriilla on kisattu menestyksekkäästi myös aluetasolla kouluratsastuksessa, ja esteitäkin sillä on hypätty 70 cm:n tasolle asti. ”Poni osaa paljon ja on tottelevainen, mutta vaatii määrätietoisen kuskin. Pitää olla hereillä koko ajan, ettei se keksi mitään omia juttuja. Se tuntuu ajattelevan, että ’pukki päivässä piristä䒔, Paula kertoo hymyillen.

2.
Urjalalainen Heidi Sinda sijoittui toiseksi Majavakupin kokonaiskilpailussa helpolla tasolla Marjo Kylmäsen omistamalla 7-vuotiaalla voikolla suomenpienhevosoriilla Ukkosen Poika. Heidi ja Ukkosen Poika starttasivat valjakkoajossa ensimmäistä kertaa viime vuonna; vuoden 2004 parhaisiin tuloksiin lukeutuu kakkossija Urjalan kansallisen poniluokan maraton-osuudelta. Toistaiseksi oriin vahvimmat osa-alueet valjakkoajossa ovatkin olleet maraton ja tarkkuus.
Ukkosen Pojalla on kilpailtu myös kouluratsastuksessa. Noora Ojanperä ratsasti sillä ensimmäisen kansallisen sijoituksen he B-tasolla viime kesänä.
Seuraavaksi Ukkosen Pojan ja Heidin tähtäimessä ovat Ypäjän kansalliset valjakkokisat toukokuun alussa.

3.
Turkulainen Janita Korhonen ajoi kupin kolmoseksi Olavi ja Pirkko Vainikaisen omistamien shetlanninponien Frodo ja Justus Fia ohjaksissa. Vasta 15 –vuotialle Janinalle tämä kausi on ensimmäinen valjakkoajossa.

www.valjakko.net

2005/majavacupvoittajat.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)