Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Parivaljakoiden MM-kisat 19.-23.8.2009 maratonin kuumia tunnelmia

Maratonin läpivienti viiden minuutin väleillä kesti yhteensä seitsemän tuntia. Oli muuten ihan turkasen kuuma ja hiekka pöllysi. Eilen oli kuulemma joku lämpömittari näyttänyt jossain vaiheessa +36C ja tänään ilma tuntui vieläkin polttavammalta. Meikäläinen tönötti Benin rataa lukuun ottamatta koko kisan ajan ensimmäisellä esteellä. Benin aikana tuli sitten juostua läpi kaikki loputkin seitsemän estettä. Väkeä oli ollut paljon.

Ben groominaan Kaisu lähti maratonille viimeisenä. Esteet eivät olleet ulkonäöltään mitenkään ihmeellisiä, mutta siistejä. Benin mustikat eivät tällä kertaa edenneet totutulla sujuvuudella, vaan jäivät kaarteissa pomppimaan paikalleen. Rata meni siis huonosti ja tuloksena 39. sija, koulun ja maratonin jälkeen sijalla 53. Kaisu pysyi hienosti kyydissä koko radan ajan!
Maratonin voittoon ajoi Hollannin Harrie Verstappen ennen isäntämaan Zoltán Lázária ja Saksan Klaus Tebbeä. Viisi valjakkoa tuli hylätyksi tai keskeytti.
Maratonin ja koulun jälkeen johdossa on Lázár, toisena Verstappen ja kolmantena Sveitsin Beat Schenk.

Kerta se on muuten ensimmäinenkin, kun tulee sormikramppi ja vesirakkula kameran kantamisesta. Viimeisen parin tunnin aikana kamerat olivat niin kuumia, että kun ne otti käteen, meinasi sormet palaa ja kun nosti kameran kasvojen eteen, nenä melkein suli.

Sunnuntaina tarkkuus alkaa klo 11 (paikallista aikaa) ja jatkunee pitkälle iltapäivään.

AEV

2009/parimmaev2.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)