Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


FEI / SRL rokotusohjeet 1.1.2009 lähtien

FEI on tarkentanut rokotussääntöjään ja SRL on muuttanut rokotusohjeitaan vastaamaan kansainvälistä käytäntöä 2009 alusta.

Uusi ohje vuodelle 2009:

Kansalliset ja aluekilpailut

 • Kaikki hevoset, joilla aiotaan osallistua kansallisiin- tai aluekilpailuihin on rokotettava perus- ja tehosterokotteilla seuraavasti:
  • Ensimmäinen perusrokote, jonka jälkeen toinen perusrokote 21 – 92 vrk kuluessa ensimmäisestä perusrokotteesta.
  • sen jälkeen ENSIMMÄINEN tehosterokote 6 kk (+21 vrk) TOISESTA PERUSrokotteesta. (UUSI sääntö. Koskee hevosia, joiden jälkimmäinen perusrokote on annettu 1.1.2009 jälkeen.).
  • Hevonen voi osallistua kansalliseen- ja aluekilpailuun kun molemmat perusrokotukset on annettu, vaikka ensimmäistä tehosterokotusta ei oli vielä annettu, edellyttäen, että jälkimäisestä perusrokotuksesta on kulunut vähintään 7 vrk ja enintään 6 kk (+21 vrk)
  • Ensimmäisen tehosterokotteen jälkeen hevoselle tulee antaa enintään vuoden (365 vrk) välein seuraavat tehosterokotteet.
  • Hevoset, joiden molemmat perusrokotteet on annettu ennen 31.12.2008 ja tehosterokotteet sen jälkeen enintään vuoden (365 vrk) välein, voivat osallistua kansalliseen ja aluekilpailutoimintaan.
  • Viimeisestä rokotteesta tulee aina olla kulunut vähintään 7 vrk FEI kilpailupaikalle saavuttaessa.

Käytännössä tämä muuttaa rokotussääntöämme siten, että 2 perusrokotteen LISÄKSI ensimmäinen tehosterokote pitää tehdä 6 kk sisällä perusrokotteista.

Kansainväliset kilpailut

1.1.2005 alkaen kaikki FEI kisoihin osallistuvat hevoset on tullut rokottaa 6 kk välein (+21 vrk).

 1. Kaikki hevoset, joilla aiotaan osallistua FEI kilpailuihin on rokotettava perus- ja tehosterokotteilla seuraavasti. Ensimmäinen perusrokote, jonka jälkeen toinen perusrokote 21 – 92 vrk kuluessa ensimmäisestä perusrokotteesta ja sen jälkeen ensimmäinen tehosterokote 6 kk (+21 vrk) toisesta perusrokotteesta.
  Tämän jälkeen hevoselle tulee antaa enintään vuoden (365 vrk) välein seuraavat tehosterokotteet.
 2. Jos hevonen ilmoitetaan FEI kisaan, ei viimeisestä tehosterokotteesta saa olla kulunut enempää kuin 6 kk (+ 21 vrk)
 3. Viimeisestä rokotteesta tulee olla kulunut vähintään 7 vrk FEI kilpailupaikalle saavuttaessa.
 4. Hevosille, jotka ovat noudattaneet aikaisempaa FEI rokotussääntöä ennen 1.1.2005 ei tarvitse tehdä uudelleen perus- ja tehosterokotteita, edellyttäen, että ne ovat saaneet perusrokotteet ja vuosittaiset tehosterokotteet sääntöjen mukaan ja että viimeisestä tehosterokotteesta on kulunut enintään 6 kk (+ 21 vrk) FEI kilpailuihin saavuttaessa.
2009/rokotus.txt · Viimeksi muutettu: 2016/07/25 19:42 (ulkoinen muokkaus)