Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Tarkennus KS IX § 937 tulkintaan

Kisakausi on alkamassa ja tässä vielä tarkennus alla oleviin KSIX 2022 sääntökohtiin:

  • Kansallisissa luokissa avustaja istuu omalla istuimellaan keskellä ajurin takana (4 pyörää) tai vieressä (2) pyörää.
  • Alue- ja seuraluokissa avustaja istuu omalla istuimellaan ajurin takana (4 pyörää) tai vieressä (2 pyörää).
  • Alue- ja seuraluokissa ajurin toivotaan istuvan asiallisella kunnollisella istuimella. Lokasuojalla istuminen ei ole mitenkään suositeltavaa, mutta kuluvalla kaudella se vielä hyväksytään.

KSIX 2022

928 §

1.4 Tarkkuuskokeessa avustajan on istuttava omalla istuimellaan.

937§

3.1 Koulu- ja tarkkuuskokeessa on käytettävä samaa vaunua. Yksiköillä tarkkuuskoss)a ajettaessa avustajan on istuttava keskellä ajurin takana (4 pyörää) tai vieressä (2 pyörää).

Liite 10 Valjakkoajon alueluokkien sääntötarkennukset

10 Tarkkuuskoe
Noviisiluokassa laukkaaminen tarkkuusradalla ja verryttelyssä on kielletty. Muissa luokissa laukkaaminen on sallittu ajettaessa § 937 mukaisilla varusteilla. Yli viiden sekunnin yhtenäisestä laukasta rangaistaan 1. kerta 5 vp, 2. kerta 10 vp ja 3. kerta hylkääminen. Yksiköillä tarkkuuskoetta ajettaessa avustajan on istuttava ajurin takana (4 pyörää) tai vieressä (2 pyörää).

Liite 11 Valjakkoajon seurakilpailuluokkien sääntötarkennukset

9 Tarkkuuskoe
Noviisiluokissa laukkaaminen tarkkuusradalla ja verryttelyssä on kielletty. Muissa luokissa laukkaaminen on sallittu ajettaessa § 937 mukaisilla varusteilla. Yli viiden sekunnin yhtenäisestä laukasta rangaistaan 1.kerta 5 vp, 2. kerta 10 vp ja 3.kerta hylkääminen. Yksiköillä tarkkuuskoetta ajettaessa avustajan on istuttava ajurin takana (4 pyörää) tai vieressä (2 pyörää).

2022/ksixtarkennus.txt · Viimeksi muutettu: 2022/03/30 17:15 / oiv