2.7.2023 Riihimäen Ratsastajat, Riihimäki - seura koulu/tarkkuus Ajurikirje

AJURIKIRJE 2.7.2023

AJO-OHJE:
Kilpailupaikan osoite on Oravankatu 26-32, Riihimäki. Aja Oravankadulle vt 3:n ja kt 54:n liittymän Juppala kautta, liittymästä on n. 900m varikon portille (n. 200m ennen 3 kerroksista tuomaritornia, navigaattorin hakuun Oravankatu 30-32).

PYSÄKÖINTI:
Varikkoalueelle ei saa ajaa muita kuin hevoskuljetusajoneuvoja. Henkilöautot tulee ajaa katsomorakennuksen pysäköintialueelle, ja siellä ns. alatasanteelle, jonka portti sijaitsee 3-kerroksisen tuomaritornin edessä (ei tarvitse jättää radan edessä olevalle levennykselle).

MUUTOS HEVOSTEN LIIKKUMISEEN:
Raviradalla on tehty iso muutos koskien hevosten siirtymistä varikolta radan keskialueelle. Vanha siirtymä varikolta keskialueelle etukaarteen puolelta on poistettu hevosten käytöstä. Uusi portti kaviouralle on tehty takakaarteeseen, josta siirrytään radalle ja kuljetaan keskelle takasuoran tiepohjan kautta (ei kosteaa ojan pohjaa).

YLEINEN JÄRJESTYS:
Kilpailualueella (= koko raviradan alue) kaikkien tulee yhteisen turvallisuuden vuoksi noudattaa järjestäjän antamia ohjeita. Keskialueelle siirryttäessä siellä tulee toimia toimihenkilöiden ohjeita ja opasteita noudattaen, sekä kuulutusta seuraten.

BUFFA JA WC:T:
Sijaitsevat raviradan isossa katsomossa. Buffetissa voit maksaa käteisellä, mobilepaylla tai kortilla.

KANSLIA JA SIELLÄ ASIOINTI:
Kilpailukanslia sijaitsee katsomossa buffan tai tarkkuusradan läheisyydessä, se avataan klo 8.30 ja suljetaan ½ tuntia viimeisen luokan päättymisestä. Kanslian puh. 040 580 8049.

Lähtöön ilmoittautuminen eli varmista paikalla olosi 45 min ennen ensimmäistä suoritustasi, jotta tiedämme tilanteen aikataulussa) on tehtävä kilpailukansliaan. Groomien tulee samalla esittää kansliassa SRLn voimassa oleva jäsenyys, esim. SRL:n jäsenhuoneen kautta tai maksutositteella.

Rokotustodistukset: Kipan tarkistusta edellyttävien rokotusten lista on julkaistuna Kipan liitteissä ja Valjakkonetissä. Rokotustodistukset tulee esittää kansliassa ennen päivän ensimmäistä lähtöä.

Kuvaamme ja julkaisemme kilpailijoiden suorituskuvia FB:n kuva-albumiin. Jos et halua kuvaasi julkaistavan, ilmoitathan siitä kansliaan.

TURVALLISUUDESTA YLEENSÄ:
HEVOSTEN SUITSITUS:
Hevosten on oltava kilpailualueella suitsitettuna, turvallisesti hallittavissa ja niiden hevosnumeroiden tulee koko ajan olla nähtävillä. Poikkeuksen muodostaa varikkoalue, ja siellä tapahtuva juottaminen tai syöttäminen, joiden aikana hevosilla ei tarvitse olla kuolaimia suussa.

VERRYTTELY:
Verryttely tapahtuu raviradan kaviouralla sekä halutessa pehmeällä hiekkapohjaisella ns. kisakentällä 90 x 40 m. Koulukokeesta siirrytään tarkkuuskokeeseen ravirataa pitkin. Ennen tarkkuuskoetta on mahdollista huoltaa hevosta, kilpailijoiden tulee tällöin huomioida kilpailualueen laajuus ja pitkät siirtymät.

KOULUKOE:
Kilpailuissa ei ole kuulutusta, koulukokeen lähdöt koulukokeeseen tapahtuu aikataulun mukaisesti. Radalle tullaan vasta lähtömerkistä, ja ajetaan suoraan suoritukseen.

TARKKUUSKOE:
Tarkkuusrataan tutustuminen alkaa klo 9.00, lisäksi rataan voi tutustua suoritusten välissä. Ensimmäinen valjakko starttaa tarkkuuteen klo 11.00, tarkkuuden lähtöjärjestys on suuntaa antava. Valjakoilla on ½ tuntia aikaa siirtyä koulukokeesta tarkkuuteen.

PALKINNOT:
Ruusukkeet ja esinepalkinnot noudetaan luokan viimeisen suorituksen, ja tulosten valmistumisen, jälkeen kansliasta tai puffetin syvennyksestä. Lunastamattomia palkintoja ei lähetetä jälkikäteen.

TUPAKKAPAIKKA:
Kilpailualueen erillinen tupakkapaikka sijaitsee katsomon kadun puolella, sen länsipäässä. Tupakointi katsomotiloissa tai muualla kilpailualueella on kielletty!

MUUTA HUOMIOITAVAA:
Hevosten lantoja varten varikolta löytyy sinisiä saaveja ja erillinen lantalava. Valjastuskatoksissa on roskaämpäreitä joihin kilpailijoiden toivotaan siivoavan omat jälkensä.

Hevosille on saatavissa juomavettä varikon vesipisteestä, joka sijaitsee ensimmäisen valjaskatoksen päädyssä tai ohjastajien suihkukopin seinästä. Myös hevosten suihkuttaminen vesipisteellä on mahdollista.

Mikäli hevosia pidetään raviradan valjastuskatoksissa, ei niitä saa jättää katoksille yksin ilman asianmukaista valvontaa.

Jos hevonen kytketään kiinni valjastuskatosten tai vesikarsinoiden ketjuihin, tapahtuu se aina omalla vastuulla.

Keskikentän jalkapallokenttien nurmikolla ajaminen tai ratsastaminen, ja hevosten kentille vienti yleensä, on kielletty.

Hevosten syöttely on sallittua vain verryttelykentän ja varikkoalueen väliin jäävällä nurmikaistaleella, muualla se on kiellettyä. Syöteltäessäkin hevosilla tulee olla kuolaimet suussa!

Kaikkien koirien tulee turvallisuussyistä olla kilpailualueella kytkettyinä.

Tervetuloa kilpailemaan Riihimäelle!

2023/0207ak.txt · Viimeksi muutettu: 2023/06/30 23:13 / oiv